Loading Laddar...
 

Motorcykel, A

Mc säsongen 2020

Inför mc utbildningen
Måste du har ha ett giltigt körkortstillstånd. Ansökan gör du på https://www.transportstyrelsen.se
Vi gör syntest på trafikskolan, ring 0454-99740 för att boka en tid eller gå in och boka på vår e-handel.
Tänker du övningsköra privat hemma så behöver du också ett handelartillstånd för varje handledare. Någon introduktionsutbildning behövs inte till mc-körning.

Inskrivning
Görs på trafikskolan under kontorets öppettider. Tänk på att du måste ta med dig en giltig legitimation. Vi använder oss av "Körkort nu med Elevcentralen". Välj om du vill ha digitala eller pappersböcker.

Inför första lektionen
Med anledning av Covid-19, så rekommenderar vi att du tar med egen utrustning!
All utrustning går att låna hos oss och det ingår i inskrivningsavgiften. Tänk på att vi vill att du ska ha ett underställ och en hjälmhuva. Självklart kan du använda din egen utrustning också, men vill vi att du ska ha en hjälm som skyddar ansiktet t.ex. integral- eller crosshjälm. Ta gärna med egna hörlurar. Det går bra med hörlurar som brukar medfölja mobiltelefonen, 3.5mm stereoplugg.
Tänk på att vara i god tid till din körlektion, minst 30 min innan så att du hinner byta om. 

Riskutbildning 1 & 2
Den teoretiska utbildmimgem Riskettan A, erbjuder vi på Trafikskolan i Olofström.
Däremot får du vända dig till Trossö Trafikskola i Karlskrona för den praktiska Risktvåan A. Denna utbildning sker på mc-banan i Kallinge. Båda utbildningarna är obligatoriska och MÅSTE vara genomförda och godkända innan kunskapsprov. Efter ett godkänt kunskpsprov kan vi boka körprov.

Vi hoppas du ska trivas hos oss. Varmt välkommen!